Al jarenlang wordt LG als een van de marktleiders op het gebied van wasmachines naar voren geschoven. Deze machines staan bekend om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid. Ook is LG altijd bezig met verbeteringen, zoals een toekomstige optie de Twin Wash, zodat je twee was partijen tegelijkertijd aan kunt zetten op verschillende programma’s. De machines staan vooral bekend om hun 6 Motion Direct Drive motors en de Turbo Wash functie.

Een paar cijfers

Uit cijfers gepubliceerd in 2015 is LG over 2014 weer uitgeroepen tot de nummer 1 front-load wasmachine. Dit is de zevende keer op rij en dat jaar werden 12.4 procent van alle verkochte wasmachines in de wereld door LG gefabriceerd. Ook zijn ze al 8 jaar de meest verkochte wasmachines van de Verenigde Staten.

6 Motion technologie

Eén van de redenen waarom LG’s wasmachines zo enorm populair zijn is door de motor met de 6 motion technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat je kleren op de juiste manier worden gewassen en dat delicate stoffen niet beschadigen en sterkere stoffen goed worden gereinigd. De motor gebruikt hiervoor 6 verschillende trommelbewegingen die nabootsen wat je met je handen doet als je een handwas draait. Dat betekent dat het de was onder andere kan schrobben, schommelen, rollen en doen tuimelen. Voor zijde is het bijvoorbeeld belangrijk dat een minder ruige techniek wordt gebruikt dan voor katoenen vaatdoeken. De machine speelt hierop in en zorgt ervoor dat je kleren veilig en schoon de machine weer uitkomen.

De Direct Drive motor

Een andere innovatieve uitvinding van LG is de Direct Drive motor die direct aan de trommel is gemonteerd in plaats van ernaast. Hierdoor zijn er minder onderdelen nodig en kan de machine dus energiezuiniger werken. Een ander groot voordeel dat vergezeld wordt met deze motor is dat de machines erg stil zijn en ook nauwelijks trillen tijdens het centrifugeren. LG zelf beaamt dit en geeft aan dat dit de beste motor is die zijn tot nu toe op de markt hebben gebracht. Ze zijn hier zo tevreden over dat ze op de motor en op de onderdelen 10 jaar garantie geven.

De TurboWash functie

Niet alle LG-wasmachines zijn uitgerust met de TurboWash functie, maar de grotere machines hebben dit als standaard. Met deze functie kun je de cyclus verminderen van 95 minuten naar 59 minuten, omdat de kleding worden voorbehandeld door er water op te spuiten. Hierdoor kun je 15 procent minder energie gebruiken en 40 procent minder water. Hierdoor verminderen jouw rekeningen, ben je milieuvriendelijker bezig en kun je natuurlijk ook sneller wassen.

Andere kenmerken

Naast bovengenoemde veel geprezen functies en technieken op de wasmachines van LG, zijn er ook een aantal andere mogelijkheden die veel gebruikers als erg positief ervaren. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid je wasmachine zelf uit te breiden met wasprogramma’s door deze te downloaden op je mobiele telefoon. Ook valt door veel gebruikers de stilte van de automaat erg op. Er is een functie die met stoom je kleding ontsmet, vrijmaakt van allergenen, kan opfrissen en kan verzachten, allemaal zonder chemicaliën te gebruiken. En als laatste worden het gemak van de bediening en de vormgeving allemaal genoemd als grote pluspunten.

Nadelen aan LG-machines

Er zijn ook een paar nadelen te noemen aan deze machines, al zijn het er echt niet veel. Het is ook niet voor niets dat LG al jaren achtereen de marktleider is op het gebied van wasmachines. Enkele nadelen die genoemd worden is dat de cyclussen te lang zijn soms en dat het niet mogelijk is om alleen te centrifugeren zonder ook te spoelen. Een ander nadeel is dat sommige gebruikers het deuntje irritant vinden dat gespeeld wordt als de cyclus is afgelopen terwijl anderen dit juist erg leuk vinden en dit als een duidelijk pluspunt zien.

LG-machines in het algemeen

Over het algemeen zal je je dus nooit een buil vallen als je een LG-machine aanschaft. Deze machines zijn niet duur, makken perfect en op de juiste manier schoon, zijn erg gebruikersvriendelijk en makkelijk te installeren. En doordat LG altijd door blijft gaan met het ontwikkelen van nieuwe technieken en uitvindingen, zal het in de komende jaren zijn status als marktleider hoogstwaarschijnlijk niet verliezen.