Ben je op zoek naar een erg grote gebruikersvriendelijke wasmachine die niet te veel energie gebruikt? Dan kan de LG 9 kilo 6 motion direct drive wasmachine een optie voor je zijn. De grote laadmogelijkheid in combinatie met een A+++ energielabel en verscheidene wasprogramma’s zorgen ervoor dat deze machine perfect is voor een actief, milieubewust en groot gezin. De verschillende kenmerken en opties maken het wassen wel erg makkelijk en besparen je naast energie ook kosten voor nieuwe kleding omdat deze nier meer met gaatjes, gekrompen of vaal uit de was zullen komen. Hier vind je de technische details van deze wasmachine en ook de kenmerken en foefjes die de gebruikersvriendelijkheid aanzienlijk verbeteren.

Technische details

Deze wasmachine kan dus 9 kilo kleding wassen per wasbeurt en gebruikt hier jaarlijks gemiddeld 214 kWh voor en 12000 liter water. De afmetingen zijn 600 x 590 x 850 en de machine weegt 68 kilo. De deur zit aan de voorkant en gaat automatisch open, heeft een diameter van 35 centimeter en kan tot 170 graden worden opengezet. De machine wordt bediend met een led-touchscreen en een draaiknop. Er zijn 14 standaard wasprogramma’s, zoals een snel programma dat in 30 minuten klaar is, een programma voor sportkleding, een programma voor donkere was, een programma voor katoen en voor een gemengde was. Ook kun je hier een voorprogramma aan toevoegen en is het mogelijk andere programma’s te downloaden met je smartphone. De maximale snelheid om te centrifugeren is 1400 spins per minuut, er is een kinderslot en een tijdvertraging.

Andere kenmerken

Deze LG-machine heeft verschillende andere kenmerken en foefjes die je als gebruiker misschien handig zal vinden. Deze dragen bij aan een energiezuinigere, waterzuinigere, gebruikersvriendelijkere en veiligere was ervaring. Zo is er de Direct Drive-technologie, de 6 motion motor, de Smart Diagnostics en NFC functies en ook een TurboWash mogelijkheid. Deze vier worden hieronder afzonderlijk besproken.

De Direct Drive technologie

Alle wasmachines uit deze lijn zijn voorzien van de Direct Drive technologie, die ook bijdraagt aan het uitmuntende energielabel. Bij deze machines is de motor direct aan de trommel gemonteerd, waardoor er minder onderdelen nodig zijn en de machine dus energiezuiniger kan wassen. Daarnaast zorgt dit ervoor dat er minimaal geluidsoverlast is en dat de machine nauwelijks vibreert. Ook ’s nachts kun je dus probleemloos wassen zonder wakker te worden als de machine begint te centrifugeren.

De 6 motion motor

LG is zelf van mening dat de 6 motion motor die ze hebben ontwikkeld de beste motor is uit hun arrangement. Daarom geven ze hier dan ook 10 jaar garantie op, zowel als op de onderdelen. Deze motor is gefabriceerd om de verschillende bewegingen na te bootsen van wanneer je de kleding met de hand wast en kan het wasgoed dus onder andere schrobben, filteren, rollen en tuimelen. Hierdoor zal de machine de juiste bewegingen kiezen voor het type wasgoed dat erin zit en worden je wollen truien en zijden blouses zowel optimaal beschermd als perfect schoon.

Smart Diagnostics en NFC

Deze twee functies dragen bij aan de intelligentie van de machine. Het is namelijk mogelijk een probleem in de machine te vinden zonder een monteur te bellen. Door contact op te nemen met de LG-helpdesk en de telefoon op de wasmachine te plaatsen, wordt er een computerverbinding in gang gezet waarmee problemen al in een vroeg stadium kunnen worden opgespoord. Deze kunnen soms dan ook meteen worden opgelost. De NFC-functie laat de gebruiker extra wasprogramma’s downloaden met een smartphone en dit kan tot wel 20 programma’s in totaal. Op die manier kun je de wasmachine dus volledig instellen op je eigen behoeften.

Turbo Wash

Door de Turbo Wash optie te kiezen kun je elk wasprogramma binnen 59 minuten afronden. Hierdoor bespaar je energie en water, maar wordt je wasgoed wel schoon. Tijdens deze functie wordt water direct op de kleding gespoten voor ongeveer 3 minuten lang. Hiermee verbruik je tot 15 procent minder energie en tot 40 procent minder water.

Andere handige foefjes

Naast bovenstaande kenmerken zijn er ook andere handige foefjes waar je als gebruiker van deze machine van kunt profiteren. Je kunt de cyclus bijvoorbeeld pauzeren als je toch een kledingstuk bent vergeten. De wasmachine stopt, de deur gaat binnen 3 seconden open en nadat je het kledingstuk hebt bijgeplaatst vervolg je de cyclus weer. Ook is er een optie om de trommel te reinigen na elke wasbeurt. Dit wordt gedaan met hete stoom, zodat zeepresten en ander vuil uit de wasmachine worden verwijderd voor je de volgende wasbeurt begint. Met het speciaal te downloaden programma voor babykleding, kun je deze goed schoon krijgen terwijl ze toch zacht blijven. Het desinfecteert babykleding op een hogere temperatuur, zodat bacteriën en schimmels volledig worden verwijderd en zorgt er tegelijkertijd voor dat de tere babyhuid niet zal worden beschadigd.