Heb je een grote wasmachine nodig en wil je je kleren zorgeloos, energiezuinig en perfect kunnen wassen, dan is de LG 8 kilo en 6 motion DD wasmachine allicht iets voor jou. Deze machine beschikt over een aantal handige foefjes die jou het leven makkelijker kunnen maken en die ervoor zorgen dat ook je kwetsbare was zonder beschadigingen de machine uit komt. Er zijn vele programma’s waar je uit kunt kiezen, waaronder het programma voor sportkleding, die grasvlekken en zweet moeiteloos verwijderd. Met een grote capaciteit, maar een A+++ energielabel, is deze LG-wasmachine perfect voor een groot, actief en milieubewust gezin. Hier lees je over de technische details van het apparaat en de vele kenmerken waar je gebruik van kunt maken als je deze machine aanschaft.

Technische details

De LG 8 kilo 6 motion DD wasmachine kan maximaal 8 kilo wassen en heeft een laaddeur aan de voorkant. Deze deur is 35 centimeter in diameter en kan tot 170 graden automatisch worden geopend. De afmetingen van de machine zijn 600 x 850 x 580 en hij weegt 64 kilo. Per jaar gebruikt deze wasmachine 196 kWh en jaarlijks ben je ongeveer 9000 liter water kwijt. Er zijn 6 verschillende trommelbewegingen mogelijk en 10 wasprogramma’s waar je uit kan kiezen. Deze zijn onder andere geschikt voor babykleertjes, sportkleding, katoen en wol, maar je kunt ook een snel was kiezen van 30 minuten en een voorwas instellen. De centrifuge heeft verschillende snelheden (1200, 800, 400 en geen centrifuge), er is een kinderslot en de mogelijkheid de trommel te reinigen na elke wasbeurt.

Interessante kenmerken

Omdat dit een volautomatische wasmachine is, zijn er een aantal handige kenmerken die jou als eigenaar het leven makkelijker zullen maken. Deze zijn ontwikkeld om je wasgoed zo energiezuinig, waterzuinig en veilig te wassen en om je te helpen wanneer er een storing optreedt. Vier van deze kenmerken zijn de Smart Diagnostics, Load Balance, de Direct Drive motor en de 6 Motion-technologie. Deze vier worden hieronder toegelicht.

Smart Diagnostics en NFC

De Smart Diagnostics helpen je het probleem snel op te sporen zonder een monteur in te schakelen. Je belt met de LG-klantenservice, plaatst de telefoon op de machine en door een verbinding met een computer kan deze in een paar seconden het probleem vinden. Je kunt dan meteen een monteur inschakelen met een goede diagnose en deze kan dan dus ook al de juiste onderdelen meenemen. Soms kunnen de gebreken ook via de telefoon al worden opgelost, zodat je snel weer een was kan draaien. Deze functie is handig om problemen op te sporen voordat ze te groot worden. Ook kun je met deze machine en de NFC tagging-technologie nieuwe programma’s downloaden, zoals een koude was, een wolwas en een was speciaal voor babykleren.

Load Balance

Deze optie draagt bij aan het uitstekende energielabel van de machine. Door je was te wegen wanneer je het in de trommel doet, kan de machine precies bepalen hoeveel water en tijd er nodig is om je wasgoed te wassen en uit te spoelen. Zo weet je dus zeker dat je nooit te veel energie zal gebruiken en dat je niet te veel water gebruikt, waardoor je uiteindelijke rekeningen ook niet te hoog zullen zijn.

Direct Drive motor

Alle wasmachines in deze lijn van LG hebben een Direct Drive motor. Dit betekent dat de motor direct aan de trommel gemonteerd is, waardoor er geen extra onderdelen nodig zijn en ook het energieverbruik zo min mogelijk is. Daarbij is de geluidsoverlast zo minimaal en zal de machine ook erg weinig vibreren. ’s Nachts wassen zal dan ook geen probleem meer zijn en zal je rustig kunnen doorslapen.

De 6 Motion-technologie

Deze technologie zorgt ervoor dat de machine 6 verschillende trommelbewegingen heeft. Hierdoor kan het de manier van wassen precies afstemmen op het soort materiaal dat er in de trommel zit. De machine kan onder andere schrobben, tuimelen, rollen en filteren. Je kunt dus je wollen trui zorgeloos in de machine stoppen en je vaatdoeken zullen er altijd schoon en ontsmet uitkomen.

Andere handige foefjes

Naast deze 4 kenmerken die het wassen wel erg makkelijk maken, zijn er nog andere foefjes die je misschien handig zal vinden. Zo is er bijvoorbeeld de TurboWash optie waarmee je de wasprogramma’s kunt verkorten tot 59 minuten. Hierdoor gebruik je nog minder energie en water, is je was sneller klaar en schoon. Daarnaast is er de mogelijkheid om de wasmachine te pauzeren, zodat je nog andere kleding kunt toevoegen die je in eerste instantie misschien was vergeten. De deur opent in ongeveer 3 seconden waarna je de cyclus weer kunt hervatten. Als laatste kun je een speciaal programma downloaden voor babykleertjes, die toch vaak erg vuil zijn, maar de babyhuid niet moeten beschadigen. Dit programma wast de kleertjes op een hoge temperatuur, zonder dat ze hard worden.