Dat LG goede wasmachines maakt, wisten we al. De LG 7 kilo en 6 motion direct drive wasmachine maakt wassen wel erg gemakkelijk. Dit is een intelligente wasmachine waar je maximaal 7 kilo was in kwijt kan en dit probleemloos en zorgeloos kunt laten wassen door de 6 motion- en direct drive technieken. Daarnaast is deze wasmachine super zuinig en heeft het een A+++ energielabel, zijn er verscheidene programma’s waarmee je deze feilloos kunt afstellen op het wasgoed dat jij erin gedaan hebt en zullen ook babykleertjes schoon en zacht uit de trommel komen. Hier vind je een vol overzicht van de technische details van deze wasmachine inclusief de bijkomende kenmerken en handige foefjes.

Technische details

De LG 7 kilo 6 motion direct drive wasmachine is een wasmachine die je aan de voorkant inlaadt met een handmatig openende deur van 30 centimeter in diameter. De afmetingen van de machine zijn 600 x 550 x 850, het bevat een klein led-scherm, een draaiknop en kan maximaal 7 kilo was aan. Je kunt de wasmachine krijgen in het wit en in het zilver en er zijn verschillende instellingen mogelijk. Je kunt wassen op een temperatuur van koud tot 95 graden Celsius en de centrifuge instellen op 1000/800/400 of geen spins per minuut. Er zijn 6 verschillende wasprogramma’s waaronder een instelling voor babykleding, katoen, wol en een snel was van 30 minuten. Andere kenmerken waar je gebruik van kunt maken is een schoonmaakprogramma voor de trommel, een kinderslot, een tijdvertraging, een voorwas en een optie om kreukels te verminderen.

Andere kenmerken

Deze wasmachine is volautomatisch en dus uitgerust met een aantal handige kenmerken die de prestaties verbeteren zowel als het energiegebruik. Zo is er de 6 Motion DD-technologie, de Direct Drive Motor, Smart Diagnostics en Load Balance. Deze worden hieronder toegelicht.

De 6 Motion DD-technologie

Deze technologie zorgt ervoor dat het soort was dat je in de machine stopt beschermd wordt en op de juiste manier wordt gewassen. Er zijn namelijk 6 verschillende trommelbewegingen, elk geschikt voor een ander type materiaal. Zo kun je de was onder andere scrubben, tuimelen, rollen en filteren en dit wordt bepaald door de instellingen die je zelf ingeeft. Je kunt met deze wasmachine dus zeker zijn dat je wollen truien niet krimpen en dat je katoenen vaatdoeken er ontsmet en schoon weer uit komen.

De Direct Drive Motor

Deze wasmachine van LG is dus erg energiezuinig en dit komt onder andere door de Direct Drive Motor die erin zit. Deze motor is direct gemonteerd op de trommel, waardoor er minder onderdelen worden gebruikt die energie nodig hebben. Hierdoor maakt de machine ook minder geluid en zal hij minder hard vibreren. LG is zelfs zo tevreden over deze motor dat je hier 10 jaar garantie op krijgt, inclusief eventuele extra onderdelen die nodig kunnen zijn.

Smart Diagnostics

Deze handige optie is er voor wanneer je wasmachine defect gaat. In plaats van een dure monteur te bellen die de situatie zal analyseren en eventueel later zal terugkomen voor de reparatie, kun je nu de LG-klantenservice bellen en de telefoon op het apparaat leggen. Door een verbinding die ontstaat met een computer kan het probleem snel worden gevonden en in sommige gevallen direct worden opgelost. Is dit niet het geval, dan kun je in ieder geval een monteur inschakelen die dan al precies weet wat het probleem is en die meteen de juiste onderdelen kan meenemen.

Load Balance

Omdat deze LG-wasmachine een intelligent apparaat is, kan hij precies afstemmen hoeveel water en hoeveel tijd er nodig is om jouw was schoon te maken. Dit wordt gedaan door de was te wegen. Zo weet je zeker dat de machine minimaal energie gebruikt en minimaal water, zodat jij hier niet te veel voor hoeft te betalen als de rekeningen komen. Mede door deze technologie, heeft de machine het A+++ energielabel kunnen krijgen.

Andere handige foefjes

Naast deze vier kenmerken zijn er ook andere foefjes die je kunt gebruiken. Deze maken jou het leven aanzienlijk makkelijker. Wil je bijvoorbeeld dat er geen vuil of zeepresten in de trommel achterblijven, dan kan deze na elke wasbeurt worden ontsmet en gereinigd met hete stoom. Ook is er een programma speciaal voor babykleren die deze op een hoge temperatuur wast, zodat bacteriën en schimmel volledig worden verwijderd, maar er ook zorg voor draagt dat deze kleren zacht uit de trommel komen, perfect voor het tere babyhuidje. En als je je kleren hebt gewassen, maar geen tijd hebt om ze meteen op te hangen, kun je gebruik maken van de Rinse Hold optie. Je kleren blijven dan na het wassen onder water in de trommel staan, totdat jij het wasprogramma weer aanzet. Zo blijft je wasgoed fris, kreukelvrij en kun je het dus in ideale staat aan de waslijn hangen wanneer je hier zelf aan toe bent.