Er zijn in totaal 6 machines uitgebracht in de 6 Motion Direct Drive serie van LG. Deze zijn allen uitgerust met de Direct Drive motor en 6 verschillende trommelbewegingen. Deze motor is direct gemonteerd aan de trommel en is daardoor zuinig, stil en vibreert nauwelijks. De verschillende modellen zijn onderverdeeld in verschillende laadcapaciteiten. Hier vind je een korte recensie per machine met de pluspunten en nadelen.

De LG 6 kilo 6 Motion Direct Drive wasmachine

Deze machine heeft de kleinste capaciteit van alle machines in deze lijn, maar doet zeker niet onder aan de rest. Omdat hij klein is past hij makkelijk onder het aanrecht of in de bijkeuken en omdat hij zo stil is kun je ook ’s nachts zonder problemen wassen. De Smart Diagnostics optie helpt bij het opsporen van problemen, ook in een pril stadium en er zijn voldoende voorgeprogrammeerde wasprogramma’s zodat er een keuze is voor de meeste wassoorten en situaties. Ook past de machine het watergebruik en de lengte van de cyclus aan op het gewicht van de was. Een nadeel aan deze machine kan zijn de kleine capaciteit en dat de verschillende programma’s langer duren dan nodig.

De LG 7 kilo 6 Motion Direct Drive wasmachine

Deze machine is vergelijkbaar met de machine van 6 kilo laadcapaciteit, maar kan echter voor een beetje meer geld een kilo meer wasgoed wassen. Daardoor is deze machine erg geschikt voor kleine huishoudens. Alle bekende LG-kenmerken zijn vertegenwoordigd, zoals de Smart Diagnostics, de 6 Motion Motor, de Direct Drive-technologie en de Load Balance mogelijkheden. Een ook niet oninteressant kenmerk van deze machines is dat ze de trommel na elke wasbeurt schoonmaken met hete stoom. Nadelen aan deze machine zijn volgens gebruikers dat het muziekje dat speelt nadat de cyclus voltooid is irritant kan zijn (alhoewel anderen dit een voordeel vinden omdat de machine zo stil is) en wederom dat de programma’s te lang duren.

De LG 8 kilo 6 Motion Direct Drive wasmachine

Dit is de eerste wasmachine in de serie waarbij je je smartphone kunt gebruiken om extra wasprogramma’s toe te voegen aan het standaard aanbod. De 8 kilo laadcapaciteit maakt het prima geschikt voor een gemiddeld gezin en de opties om sport- en babykleding te wassen sluiten hier perfect bij aan. Natuurlijk is ook deze machine stil en milieuvriendelijk door de 6 Motion Direct Drive Motor en worden ook de hoeveelheid water en de lengte van de cyclus bepaald door het gewicht van het wasgoed. De pluspunten die door gebruikers worden aangedragen hebben vooral te maken met het uiterlijk, het simpele installatieproces en de stilte van de machine. Nadelen worden nauwelijks gegeven.

De LG 9 kilo 6 Motion Direct Drive wasmachine

Met 9 kilo laadcapaciteit valt deze machine al onder de grotere in de lijn. Dit is een prima capaciteit voor een groot huishouden waar veel was wordt gegenereerd. Ook hier weer kun je je smartphone gebruiken om extra wasprogramma’s te downloaden, is er de energiezuinige en multifunctionele motor en de Load Balance optie. Dit is ook de eerste machine in de reeks waar TurboWash aan is toegevoegd, waarmee je in een kortere tijd kunt wassen met dezelfde resultaten. Positieve recensies krijgt deze machine omdat hij er goed uitziet, makkelijk te gebruiken is en dat het snel programma van 30 minuten de kleren ook perfect schoon krijgt. Er worden weinig nadelen aangedragen, behalve dat de machine te licht kan zijn en daardoor tijdens het centrifugeren op laminaatvloeren toch veel geluid kan maken.

De LG 10 kilo 6 Motion Direct Drive wasmachine

Dit is de een na grootste machine in deze lijn van LG en krijgt eveneens erg goede recensies. Bij deze machine kun je naast de standaard opties van deze lijn ook Turbo Wash en True Steam gebruiken. De machine ziet er mooi uit, is erg stil, wat handig is als de kinderen in bed liggen en makkelijk te bedienen. De gebruikers geven aan dat de prijs hoog is maar dat dit makkelijk gecompenseerd wordt door wat je met de machine kan. Er zijn veel wasprogramma’s en deze kun je ook naar eigen behoefte uitbreiden. Als nadeel wordt gegeven dat sommige programma’s toch wel lang zijn en dat er aardig wat geluid gemaakt wordt als de machine zich aan het begin van een cyclus vult met water.

De LG 12 kilo 6 Motion Direct Drive wasmachine

Deze machine is de grootste machine in de 6 Motion Direct Drive wasmachinelijn van LG. De capaciteit zorgt ervoor dat je het aantal wassen dat je doet vaak makkelijk kunt halveren en dat je ook grote stukken zoals dekens en kleden makkelijk kunt wassen. Deze machine zit boordevol gadgets, waaronder de optie om hem in te schakelen vanaf afstand met je mobiel en om je kleding in 20 minuten op te frissen met de stoom-optie. Er worden door gebruikers weinig nadelen gegeven behalve dat de machine wat meer geluid maakt als hij op maximale spin staat en dat de cyclussen soms te lang duren.