De LG 6 kilo en 6 motion wasmachine is een allround volautomatische wasmachine met vele mogelijkheden. Je kunt er zowel grote hoeveelheden was in kwijt en deze probleemloos wassen en opfrissen, maar ook babykleding kan er veilig in gewassen worden. De centrifuge gaat tot een snelheid van 1200 spins per minuut en het energielabel is A+++, dus de machine is erg zuinig en goed voor het milieu. Deze wasmachine wordt aan de voorkant ingeladen en is de kleinste in deze groep wasmachines van LG. Hier vind je een vol overzicht van de kenmerken en technische details waarmee deze machine zich onderscheid van andere machines in zijn soort.

De technische details

De LG 6 kilo en 6 motion wasmachine kan 6 kilo was in één keer wassen. Er zijn verschillende instellingen, zoals de snelheid van de centrifuge die je op 1200, 800, 400 of uit kunt zetten, een temperatuur die je kunt instellen van koud tot 95 graden Celsius en 13 afzonderlijke programma’s, zoals voor babykleding, sportkleding, katoen, kwetsbare stoffen en een snelle was van 30 minuten. Ook heeft de machine enkele extra opties, zoals een kinderslot, een tijdsvertraging, een schoonmaakprogramma van de trommel en een optie een voorwas aan het programma toe te voegen. De afmetingen van de wasmachine zijn 600 x 850 x 440, hij weegt 59 kilo, hij gebruikt jaarlijks 150 kWh en 9500 liter water. De kleur van de wasmachine is wit en de deur zit aan de voorkant, is 300 millimeter breed en wordt handmatig geopend. Er is een groot led-scherm en als de machine op standby staat gebruikt hij geen stroom.

Andere kenmerken

Deze wasmachine heeft nog een aantal andere kenmerken, die het onderscheiden van andere wasmachines. Zo heeft het een direct drive motor, 6 motion DD-technologie, Smart Diagnostics en Load Balance. Deze worden onder toegelicht.

De Direct Drive Motor

Een Direct Drive Motor betekent dat de motor direct gemonteerd is aan de trommel. Hierdoor gebruikt de wasmachine minder energie, omdat er minder onderdelen nodig zijn om hem in werking te zetten. Ook worden hierdoor de prestaties van de wasmachine beter, maakt hij minder geluid en zijn er minder vibraties. Naar eigen zeggen is dit een van LG’s beste motors en daarom komt elke nieuwe wasmachine met 10 jaar garantie op de motor en de onderdelen.

De 6 motion DD-technologie

Deze technologie zorgt ervoor dat al je verschillende stoffen veilig gewassen kunnen worden. Er zijn namelijk 6 manieren mogelijk waarop deze machine draait. Deze verschillende trommelbewegingen zorgen ervoor dat je wasgoed zo goed mogelijk wordt behandeld en dat het programma is afgesteld op jouw waardevolle kledingstukken. De wasmachine kan hierdoor onder andere schrobben, tuimelen, filteren en de was door het water doen rollen, al naar gelang de informatie die je instelt.

Smart Diagnostics

De Smart Diagnostics maken het leven van een wasmachine eigenaar aanzienlijk makkelijk. Gaat er namelijk iets defect, dan hoef je niet meteen een techneut te bellen. Je kunt simpelweg met de LG-klantenservice bellen en je smartphone op het apparaat leggen. De wasmachine kan hierdoor in contact komen met een computer die zo het probleem snel kan opsporen en een oplossing kan bieden. Soms kan dit dan direct over de telefoon opgelost worden en hoef je geen geld uit te geven aan een dure reparatieservice. En is dit niet zo, dan ben je al volledig op de hoogte van het probleem en kan de monteur deze direct, zonder vooronderzoek en met de juiste onderdelen, oplossen.

Load Balance

Het A+++ energielabel komt zowel van de Direct Drive Motor als van de Load Balance. Deze wasmachine is een intelligent apparaat dat je wasgoed kan wegen en zo automatisch de optimale was tijd en spoeltijd kan berekenen. Hierdoor gebruik je voor de hoeveelheid wasgoed die je erin doet minimale energie, gebruik je precies de hoeveelheid water dat nodig is en kun je dus besparen op zowel je energierekening als je waterrekening.

Nog meer handige foefjes

Naast bovenstaande kenmerken zijn er ook andere handige foefjes waar je met deze wasmachine gebruik van kunt maken. Zo is er een optie om de trommel schoon te maken en te steriliseren. Dit wordt gedaan door middel van hete stoom en wordt na elke wasbeurt ingesteld zodat er geen waspoeder of ander vuil kan aankoeken aan de binnenkant. De Baby Care optie is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid van baby’s en wast deze kleren op een hogere temperatuur zodat alle bacteriën worden gedood, maar de kleertjes beschermd blijven. De babykleertjes komen dus schoon, maar zacht uit de wasmachine. Als laatste kun je door middel van de Rinse Hold optie je kleren in de wasmachine laten zitten totdat je tijd hebt om ze op te hangen of te drogen. De kleren worden dan onder water bewaard zodat ze lekker blijven ruiken en minder kreukelen. Ben je klaar om de kleren op te hangen dan zet je simpelweg de centrifuge in werking en kun je je wasgoed fris en mooi aan de waslijn hangen.