Heb je behoefte aan een grote wasmachine, maar ben je wel bezorgd om het milieu? Dan kan de LG 12 kilo 5 Motion DD wasmachine een optie voor je zijn. Voor gezinnen met actieve kinderen die veel aan sport doen of voor iedereen die de mogelijkheid wil hebben ook grote stukken te wassen, kan deze machine een uitkomst bieden. Maar naast de grote laadcapaciteit en de milieuvriendelijkheid (de machine heeft een A+++ energielabel), zijn er nog een groot aantal meer handige foefjes en mogelijkheden waar je met deze machine gebruik van kunt maken. Hier vind je de technische details en de belangrijkste kenmerken op een rijtje.

De technische details

Deze machine heeft dus een capaciteit van maximaal 12 kilo wasgoed en dit is ruim voldoende voor grote huishoudens. De afmetingen zijn 590 x 606 x 990 en de machine weegt 73 kilo. Per jaar gebruikt deze machine 113 kWh aan energie en 11.000 liter water. De bediening wordt gedaan door een led-touchscreen met een 4.3” in diameter. De deur zit aan de voorkant, is 32 centimeter breed, wordt automatisch geopend en gesloten en kan open tot een hoek van 120 graden. Er zijn ook versies van deze automaat beschikbaar die je via de bovenkant inlaadt. Er zijn 6 verschillende snelheden om te centrifugeren en dit kan ook volledig worden uitgezet. De temperatuurmogelijkheden gaan van koud tot 95 graden Celsius. Er zijn meer dan 10 standaard wasprogramma’s aanwezig, maar deze kun je naar eigen behoeven uitbreiden met je Smartphone.

Andere kenmerken

Deze machine heeft veel interessante en handige technische kenmerken, maar er zijn genoeg andere functies en mogelijkheden waar je gebruik van kunt maken als je deze machine aanschaft. Zo is er de True Steam optie, de TurboWash instelling, de 6 Motion Direct Drive motor en verschillende opties voor je smartphone. Deze vier worden hier beneden afzonderlijk behandeld.

De True Steam optie 3 in 1

Met True Steam kun je drie verschillende functies uitoefenen. Door de kleren te stomen kun je ze ten eerste praktisch volledig vrij maken van allergenen en bacteriën. Dit kan echt een uitkomst bieden voor mensen met allergieën. Daarnaast kun je met deze optie je kleren weer opfrissen, zonder dat je ze daarvoor hoeft te wassen. Dit kan handig zijn als ze niet vuil zijn, maar toch op de één of andere manier niet lekker meer ruiken. Als laatste is deze stoomoptie een wasverzachter waarmee je zonder chemicaliën de kleren weer zacht en soepel kunt maken. Dit is handig voor babykleertjes, maar ook voor mensen met een gevoelige huid.

Turbo Wash

Turbo Wash gebruikt een techniek waarbij het 3 minuten lang water op de kleding spuit en waardoor deze sneller schoon wordt. Door deze functie aan te zetten bespaar je 15 procent op de energierekening en 40 procent op het watergebruik, omdat je de cyclus verkort van 95 minuten naar 59 minuten. Hierdoor is je energie- en waterverbruik niet alleen minder, maar ben je dus ook milieuvriendelijker en is je was sneller klaar.

De 6 Motion Direct Drive motor

Volgens LG zelf is dit de beste motor die ze op dit moment kunnen aanbieden en deze is ontworpen om de handbewegingen na te bootsen als je een handwas doet. Deze motor kan de was dus onder andere schrobben, tuimelen, schommelen en rollen, waardoor het zich precies kan aanpassen aan het soort materiaal dat het aan het wassen is. Je wollen truien en zijden blouses zijn dus volledig beschermd in deze wasmachine. Deze motor zit direct gemonteerd aan de trommel, waardoor het aanzienlijk minder energie nodig heeft, minder geluid maakt en ook minder vibreert. ’s Nachts kun je dus ook gerust wassen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je hier wakker van zal worden.

Smartphone opties

Daarnaast kun je via wifi en je smartphone of tablet altijd contact leggen met je wasmachine. Je kunt deze dus inschakelen als je op je werk bent, op vakantie bent of uit eten bent. Daarnaast kun je met je smartphone ook extra wasprogramma’s downloaden en zo je machine aanpassen aan je eigen behoeften. En vermoed je dat er een probleem is? Dan bel je de LG-helpdesk en leg je de telefoon op het apparaat zelf. Via een verbinding met een computer kunnen ze dan meteen zien wat er mis is met de machine en dit soms zelfs direct repareren.

Andere handige functies

Deze machine zit vol met foefjes en de bovengenoemde mogelijkheden zijn er maar een paar. Zo weegt de machine je was en past het de tijd van de cyclus en de hoeveelheid water dat nodig is hierop aan. Ook is er een tijdvertraging, een kinderslot en een voorwas waar je de machine op in kunt stellen. En als je wilt dat de machine na elke wasbeurt de trommel netjes schoonmaakt en met hete stoom reinigt, dan stel je dit simpelweg in, in de instellingen.