Wil je graag dat alle was, groot en klein, in je wasmachine past? Heb je een groot gezin met actieve kinderen? Dan heb je waarschijnlijk aan een kleine wasmachine niet voldoende en kan een grotere machine beter geschikt zijn voor jou. De LG 10 kilo 6 Motion Direct Drive wasmachine heeft een capaciteit van 10 kilo, maar is daarnaast ook milieuvriendelijk met een A+++ energielabel. Zo kun je dus grote was partijen in één keer draaien, zonder dat je je schuldig hoeft te voelen over de gevolgen voor het milieu. Deze wasmachine is erg gebruikersvriendelijk, heeft verschillende kenmerken en functies die je het leven aanzienlijk makkelijker kunnen maken en zorgt ervoor dat ook je kwetsbare wasgoed schoon wordt en beschermd blijft. Hier lees je over de technische details van deze machine en de kenmerken en foefjes waar je gebruik van kunt maken als je hem aanschaft.

De technische details

Deze wasmachine kan dus maximaal 10 kilo wassen, wat betekent dat grote stukken probleemloos kunnen worden ingeladen. De afmetingen van de machine zijn 600 x 850 x 610 en hij weegt 70 kilo. De bediening wordt gedaan door een led-touchscreen en de deur gaat automatisch aan de voorkant open. Er is ook een versie beschikbaar die aan de bovenkant kan worden ingeladen. De deur is 40 centimeter breed. Jaarlijks gebruikt deze automaat gemiddeld 10.000 liter water en 196 kWh aan energie. Er zijn meer dan 10 standaard programma’s, waar je zelf ook een aantal programma’s aan toe kunt voegen. Het centrifugeren kan gedaan worden op 5 standen of kan worden uitgezet, de maximale spinsnelheid is 1400 per minuut. Daarnaast zijn er extra functies zoals een kinderslot, een tijdvertraging en een pauzeknop zodat je vergeten kledingstukken later nog kunt toevoegen.

Andere kenmerken

Deze grote LG-wasmachine heeft een aantal kenmerken waardoor de gebruikersvriendelijkheid, de milieuvriendelijkheid en het gemak erg door worden verbeterd. Zo is er de TurboWash mogelijkheid, de True Steam optie, de 6 Motion Direct Drive motor en een aantal Smart Convenience functies. Deze worden hieronder afzonderlijk behandeld.

TurboWash

Met deze instelling verminder je de tijdsduur van een bepaalde was cyclus van gemiddeld 95 minuten naar 59 minuten in totaal. Door voor een periode van 3 minuten water op het wasgoed te spuiten, kan de wasmachine korter draaien met dezelfde resultaten. Hierdoor bespaar je 15 procent energie en wel 40 procent water, wat natuurlijk aanzienlijk is. Dit is beter voor het milieu, voor je eigen portemonnee en je was is sneller klaar.

True Steam 3 in 1 systeem

Deze functie is geschikt voor mensen die een huishouden delen met iemand die allergisch is. Je kunt namelijk met de True Steam optie bijna 100 procent van allergenen van kleren verwijderen en deze volledig bacterievrij maken. Daarnaast kun je met deze functie ook je kleren weer opfrissen en kreukels verwijderen in maar 20 minuten. En als je een baby in huis hebt, of je hebt een gevoelige huid, dan kun je True Steam gebruiken om het wasgoed te verzachten, zonder dat daar chemicaliën aan te pas komen.

De 6 Motion Direct Drive motor

De motor die in alle LG-wasmachines van deze lijn zit, is volgens LG zelf de beste motor uit het assortiment. Deze kan namelijk 6 verschillende trommelbewegingen nabootsen die elk geschikt zijn voor verschillende soorten wasgoed. Deze bewegingen zijn ontworpen op de handbewegingen die we maken terwijl we kleding met de hand wassen, dus hij kan onder andere schrobben, rollen, schommelen en tuimelen. De DD-motor zelf zit direct aan de trommel gemonteerd, waardoor deze minder energie gebruikt en veel minder geluid en trillingen veroorzaakt. Ook ’s nachts kun je je wasmachine dus met een gerust hart aanzetten en zonder het risico te lopen hier wakker van te worden.

De Smart Convenience functies

Deze functies zijn ontworpen om gebruikt te worden samen met je smartphone. Er is de Smart Diagnostics, waarmee je problemen kunt ontdekken door je telefoon op het apparaat te leggen terwijl je met de LG-klantenservice spreekt. Door een verbinding met een computer kan deze snel en gemakkelijk zien wat er aan de machine mankeert, ook in prille stadia. Daarnaast kun je met je smartphone extra programma’s downloaden en deze aan de machine toevoegen, zodat je deze kunt aanpassen op je eigen wensen.

Andere handige foefjes

Naast deze vier functies en mogelijkheden, zijn er genoeg andere handige opties waar je gebruik van kunt maken. Zo weegt de machine van tevoren je was en kan hij daaruit precies vaststellen hoeveel water en tijd nodig is om dit te wassen en te spoelen. Ook is er de mogelijkheid dat de machine de trommel na elke wasbeurt reinigt met hete stoom waardoor zeepresten en ander vuil worden verwijderd. En als je het extra programma voor babykleertjes download, kun je deze vaak vieze kleren perfect schoonmaken, zonder dat deze hard worden en de tere babyhuid beschadigen.